Menu Sluiten

Keer terug naar Portfolio

AMSTERDAM

Midden in Amsterdam en toch van de rust kunnen genieten op je eigen patio. De eigenaar dacht dat het niet kon, maar door een verticale geveltuin, een aantal plantenbakken en het gebruik van verschillende kleuren in het meubilair heeft deze patio zijn eigen, intieme sfeer gekregen.

AMSTERDAM

“We hebben weinig plek, maar willen toch graag groen om ons heen” is wat de opdrachtgevers van een geveltuin in Amsterdam zeiden tijdens het kennismakingsgesprek.

Ze hadden een mooie lange wand waar heel goed over de volle breedte een verticale tuin tegen gemaakt kon worden. Het werd een systeem waar ruim 200 plantjes in gezet konden worden. De bakjes zijn aangesloten op een watersysteem. Om het een nog warmere uitstraling te geven en om aan de wens van veel groen te voldoen, is er gekozen voor kunstgras op de vloer.

In het beplantingsplan heb ik gekozen voor planten zoals Heuchera ‘Palace Purple’, Geranium macrorrhizum ‘Ingwerzen’, Vinca minor, Liriope muscari ‘Variegata’ Carex comans ‘Frosted Curls’ en Festuc glauca ‘Eleijha Blue’.