Menu Sluiten

Het werkt fijn samen met Jolanda en zij is in staat om wilde ideeën concreet te maken en te vertalen naar een tekening. Ook rondom materiaalkeuze en begeleiding richting hovenier heeft zij een cruciale rol gespeeld. Betrokkenheid, professionaliteit en flexibiliteit zijn wat ons betreft kernwoorden die haar en haar werkwijze uitstekend samenvatten.

Mede dankzij Jolanda hebben wij de droomtuin die wij wensten!

Sander en Marjolein, Weesp 2023

Betrokken, enthousiast en kundig: dat kenmerkt Jolanda.
Met haar creatieve blik hebben we samen onze tuin van 1100m2. Zonder haar hadden we nooit de hoogteverschillen in de tuin aangebracht. Door deze glooiing, die terugkomt in de kronkelende paden door de tuin is er eenheid ontstaan. In het beplantingsplan heeft Jolanda rekening gehouden met onze voorkeuren en ons ook verrast en uitgedaagd om anders te kijken en te denken.
We zijn heel erg blij met het resultaat. Wij kiezen ervoor om zelf te planten en de planten uit te zoeken en te kopen. Dat kan ook met een hovenier, voor ons is het zelf doen de uitdaging en daar hebben we lol in. De grote lijnen zijn klaar, we zoeken op marktplaats en bij kwekerijen naar de planten voor in de tuin. Zo krijgt de tuin haar inrichting en wachten we in spanning af hoe de bloei en de groei zich gaat ontwikkelen.
We houden Jolanda op de hoogte van onze vorderingen met foto’s. Ook dat kenmerkt betrokkenheid.
Heb je een kleinere tuin? Ook daarvoor kun je zeker bij Jolanda terecht!

Saskia en Erik, Bodegraven 2023

In het beplantingsplan heeft Jolanda rekening gehouden met onze voorkeuren en ons ook verrast en uitgedaagd om anders te kijken en te denken.
We zijn heel erg blij met het resultaat. Wij kiezen ervoor om zelf te planten en de planten te kopen. Dat kan ook met een hovenier, voor ons is het zelf doen de uitdaging en daar hebben we lol in. De grote lijnen zijn klaar, we zoeken op marktplaats en bij kwekerijen naar de planten voor in de tuin. Zo krijgt de tuin haar inrichting en wachten we in spanning af hoe de bloei en de groei zich gaat ontwikkelen.
We houden Jolanda op de hoogte van onze vorderingen met foto’s. Ook dat kenmerkt betrokkenheid.
Heb je een kleinere tuin? Ook daarvoor kun je zeker bij Jolanda terecht!

Betrokken, enthousiast en kundig: dat kenmerkt Jolanda.
Met haar creatieve blik hebben we samen onze tuin van 1100m2 ontworpen. Zonder haar hadden we nooit de hoogteverschillen in de tuin aangebracht. Door deze glooiing, die terugkomt in de kronkelende paden door de tuin, is er eenheid ontstaan.

Saskia en Erik, Bodegraven 2023

Van begin tot het eind een hele fijne samenwerking met Jolanda.
Jolanda luistert goed, leeft zich in en denkt goed na over de stijl. Onze wens was een Ibiza tuin. 
Door de planten en materiaal kennis, de tijd die ze neemt én de mogelijkheid om nog dingen aan te passen hebben we een fantastische tuin gekregen. 
We zijn er enorm blij mee.

Nicolien en Dilleke, Zwaanshoek 2022

Akelei

Jolanda heeft het ontwerp voor de tuin van ons vakantiehuisje gemaakt. Het is een prachtig plan geworden dat aan al onze wensen voldoet.De communicatie met Jolanda was heel plezierig. Ze begreep wat wij wilden en gaf deskundig advies. We gaan van tegels naar een groene en kleurrijke tuin, waar ook de bijen en de vlinders van gaan genieten. 

Lieke en Henriette, Egmond aan den Hoef 2021

In 2019 hebben wij een nieuw, vrijstaand huis gekocht in Pijnacker. We gingen van een “postzegel” tuin achter een rijtjeshuis naar een huis omringd door enorme tuin met twee sloten. 

Bij de oplevering van het huis leek de tuin wel een oerwoud. Het huis was omringd door allerlei soorten riet en onkruid dat tijdens de bouw weelderig had doorgebloeid tot 1,5 meter. We zagen letterlijk door het riet het water niet meer. Het was moeilijk voor te stellen hoe groot de tuin was en wat we er allemaal mee zouden kunnen.

Samen met Jolanda hebben we in een iteratief en creatief proces een ontwerp voor de tuin gemaakt die bij ons en de kinderen past en werden huis en tuin 1. Voor iedereen wat wils; springen op de trampoline, koffie op de schommelbank, een moestuin, bloemen en planten voor vlinders en vogels en een overkapping om in alle seizoenen buiten te kunnen genieten. Het is Jolanda gelukt om alle wensen en eisen samen te brengen in 1 harmonieus ontwerp.

Inmiddels genieten we alweer twee jaar van de tuin. Elke dag is hij anders en elke dag wordt hij mooier. Steeds meer vogels en vlinders weten de tuin te vinden wat aanvoelt als een rijkdom zo midden in de randstad. Kortom we genieten, ook als we van binnen naar buiten kijken omdat het te koud is of te hard regent!

Marloes en Rob, Pijnacker 2020

Jolanda heeft mij in 2019 fantastisch geholpen door zich in te leven in mijn grillige wensen voor mijn patio in Amsterdam. Ze heeft hier een prachtig en origineel ontwerp voor bedacht en dit weten uit te werken. Het allerfijnste is nog wel dat ik altijd bij Jolanda terecht kan voor vervolg advies!   

 Fred, Amsterdam 2019

Wij zijn van een appartement in Amsterdam met een loggia naar een huis met een grote tuin verhuisd. Jolanda van Buitenwereld Tuinontwerp, had onze loggia al in 2013 naar volle tevredenheid ingericht, daarom hebben we haar voor deze tuin weer gevraagd. 


We hadden zelf ideeën voor de inrichting, maar voor de beplanting en alle details in verband met bijvoorbeeld zonnestand en grondsoort, daarvoor wilden we toch advies en een plan  van een professionele ontwerper.
Het heeft ons meer opgeleverd dan we dachten. Er zijn regelmatig mensen die stilstaan voor onze tuin. Jolanda heeft meegedacht, zorgde voor kleur, hoogte, harmonie in de inrichting en keek ook vooruit.

Ze is eerst bij ons komen kijken, inventariseerde zonder beperking wat we wilden, nam dat serieus  en nam er de tijd voor. Na enkele weken kwam ze met een overzichtelijk ontwerp en een beplantingsplan en heeft dat met ons besproken. Ze had ideeën waar wij zelf niet opgekomen zouden zijn, verrassend en toch passend bij onze smaak en budget. Knap hoor. Jolanda heeft vervolgens nog een paar keer wat aangepast en is ook komen kijken toen wij (en de stratenmaker en hovenier) er daadwerkelijk mee aan de gang gingen. 

We hebben nu vier jaar later af en toe nog contact met haar over de tuin als we iets anders willen of advies over bijvoorbeeld erfafscheiding.

Yolande en Bernadette, Haarlem 2018

We hebben sinds 2007 een vakantiewoning in Vinkeveen met een tuin van 100m2. Deze was erg recht toe recht aan. Na een aantal jaren begon dit te vervelen, maar we wisten niet hoe we het ’spannender’ konden maken. Jolanda heeft onze tuin een metamorfose gegeven en we genieten er weer iedere dag van als we er zijn.

Onze verwachtingen zijn meer dan overtroffen. Ze heeft allerlei speelse hoekjes en leuke zitplekken gecreëerd met borders er tussenin. We genieten het hele jaar door van een kleurrijke tuin door haar plantkeuze in de borders.

Ellen Soeters, Vinkeveen 2012